Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 22 februarie 2016

Scrisoare deschisa catre Romania

Dragii mei, va rog sa imi acordati cateva minute pentru a va felicita ca sunteti liberi si aveti puterea de a decide ce e bine si ce e rau pentru tara noastra!
As indrazni sa va propun pentru libertatea voastra o tema de gandire: cat de mult merita o femeie sa faca inchisoare?
Nu, nu ma trimiteti la Codul Penal. Ascultati-ma putin!
Cand dezbatem orice subiect, pe orice tema, de la sexualitate la influenta vremii asupra organismului, aducem in discutie faptul ca femeile sunt diferite de barbati, lucru demonstrat fiziologic si psihologic, si ca atare ele reactioneaza diferit fata de "sexul tare" in orice situatie, deci si in orice infractiune.
V-ati intrebat vreodata cate dintre "criminalele odioase" din inchisori au primit aceasta eticheta pentru ca si-au aparat copiii si propria persoana de pumnii si armele barbatilor lor?
Sau cate dintre ele au suferit un avort spontan dar nu au reusit sa-si demonstreze nevinovatia pentru ca barbatii le parasisera, si in fata instantei erau niste mame singure?
V-ati intrebat vreodata cate dintre "hoate" au ajuns dupa gratii pentru ca au furat pentru a-si putea trimite copiii la scoala?
V-ati intrebat vreodata catr dintre "puscariase" au primit acest statut pentru ca sotii lor le-au impins la fapte in antiteza cu legile?
Si, nu in ultimul rand, v-ati intrebat vreodata ca una dintre aceste femei putea sa fie mama, bunica, matusa sau sora voastra?
A analizat cineva ce inseamna inchisoarea pentru o femeie comparativ cu modul in care e aceasta perceputa de barbati?
A analizat cineva ce simte o femeie dupa un an de inchisoare, timp in care nu si-a putut vedea copiii?
Dar dupa 10 ani?
Un barbat dintr-o inchisoare mi-a spus ca el considera considera ca femeile nu au ce cauta intr-un astfel de sistem.
A mai gandit cineva ca el?
Sa ne raspundem mai intai la intrebarea: ce reprezinta femeia in societatea de astazi?
Mai este ea simbolul fertilitatii?
Mai este ea muza artistilor?
Mai este ea motivul de a zambi si de a spera intr-un viitor?
Am urmarit zilele acestea dezbateri pe tema proiectului privind gratierea detinutilor si unii au fost impotriva de teama ca infractorii vor invada tara si pun in pericol societatea.
Cati dintre acesti infractori ar fi femei?
Si cate dintre aceste femei ar fi in adevar un pericol social?
S-a obosit cineva sa faca o statistica?
Sa va mai spun ceva. In inchisoare, cele care cele care ajung dintr-o greseala nu vor mai reveni, iar pentru ele o gratiere este ca o minune dumnezeiasca si vor sti sa o aprezize ca atare.
 Pentru cele care ajung in inchisoare de voie de nevoie - fie n-au unde sa stea, fie ca n-au unde sa lucreze si fura - iau gratierea ca pe un fapt oarecare, iar daca se intampla sa recidiveze, atunci acest lucru s-ar petrece oricum, fie ca sunt gratiate acum, fie ca isi termina pedeapsa peste cativa ani.
Si mai este un aspect: cei care ies din inchisoare dupa ce-si executa mandatul, chiar nu mai sunt un pericol pentru societate?
Oare inchisoarea le-a oferit oportunitatea de a deveni alt om?
Amintiti-va de stirile cu barbati eliberati conditionat si care au violat si omorat la nici doua saptamani!
De ce sperie atat de mult gratierea? Ma refer la gratierea generala.
De ce va este frica in fond?
De ce nu se ocupa nimeni de cauzele pentru care sunt suprapopulate inchisorile?
E ca si cum toti sar sa trateze niste oameni bolnavi fara a cerceta cauzele care au dus la aparitia bolii, si mai ales daca sunt si altii in pericol sa fie infectati.
Si atunci, cine sunt vinovatii?
Sariti si bagati femeile in inchisoare! Claditi inchisori noi! Claditi si orfelinate noi, caci va fi nevoie. Claditi sectii noi de politie!
Pana cant toate astea?
E usor sa condamni, e greu sa accepti ca si tu, ca parte din societate, ai o vina pentru care o femeie a ajuns dupa gratii.
Inchei cu speranta ca veti raspunde la intrebarile mele si, poate, intr-o buna zi, in loc de inchisoare, vom construi impreuna o maternitate.
Va multumesc. Cu ingaduinta, o infractoare.
PS: Oare e mai periculoasa o femeie care a facut evaziune fiscala, decat un caine maidanez care poate ataca copiii si oamenii mari mutilandu-i pe viata?
Cine e inchis?

www.en-joy.ro